×

BuurtKadoos

1 november 2023

5 Praktische Tips voor Gevelreclame

In dit artikel zullen we vijf praktische tips delen voor het implementeren van effectieve gevelreclame. Gevelreclame is een essentiële vorm van bedrijfspromotie die de aandacht van potentiële klanten kan trekken en uw merk kan versterken.

Wat is Gevelreclame?

Gevelreclame verwijst naar de visuele uitingen die op de buitenkant van een gebouw worden geplaatst om een bedrijf of product te promoten. Het is een vorm van reclame die 24/7 zichtbaar is en helpt bij het creëren van naamsbekendheid en het aantrekken van klanten.

Gevelreclame is een krachtig marketinginstrument dat bedrijven in staat stelt om hun boodschap op een opvallende en effectieve manier over te brengen. Door gebruik te maken van aantrekkelijke ontwerpen en opvallende kleuren, kan gevelreclame de aandacht trekken van voorbijgangers en hen nieuwsgierig maken naar wat uw bedrijf te bieden heeft.

Daarnaast fungeert gevelreclame als een visitekaartje voor uw bedrijf. Het geeft potentiële klanten een eerste indruk van een merk en kan hen helpen bij het vormen van een positieve perceptie. Een goed ontworpen gevelreclame kan professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit uitstralen, wat potentiële klanten kan overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

De rol van gevelreclame in bedrijfspromotie

Gevelreclame speelt een cruciale rol in de bedrijfspromotie. Het trekt de aandacht van voorbijgangers en maakt hen bewust van een merk of producten. Een goed ontworpen gevelreclame kan een positieve indruk achterlaten en potentiële klanten aantrekken.

Daarnaast kan gevelreclame ook helpen bij het versterken van merkidentiteit. Door consistentie in gevelreclame-ontwerpen en branding-elementen te behouden, kun je jouw merk herkenbaar maken en een blijvende indruk achterlaten bij het publiek.

Gevelreclame is ook een kosteneffectieve vorm van reclame, omdat het een eenmalige investering is die lang meegaat. In tegenstelling tot andere vormen van reclame, zoals televisie- of radioreclame, hoef je niet continu geld uit te geven om zichtbaar te blijven. Gevelreclame is altijd aanwezig en bereikt een breed publiek, waardoor het een waardevolle investering is voor uw bedrijf.

Verschillende soorten gevelreclame

Er zijn verschillende soorten gevelreclame waaruit je kunt kiezen. Dit omvat gevelborden, verlichte letters, neonreclame en zelfs digitale displays. Het is belangrijk om de juiste vorm van gevelreclame te kiezen die past bij jouw bedrijf en de omgeving.

Gevelborden zijn een populaire keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en opvallende manier om hun boodschap over te brengen. Deze borden kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof, en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en voorkeuren.

Verlichte letters zijn een andere veelgebruikte vorm van gevelreclame. Deze letters zijn voorzien van interne verlichting, waardoor ze ’s nachts en bij slechte weersomstandigheden goed zichtbaar zijn. Verlichte letters kunnen een elegant en professioneel tintje aan de gevelreclame toevoegen.

Neonreclame is een klassieke vorm van gevelreclame die nog steeds populair is vanwege zijn opvallende en levendige uitstraling. Neonreclame kan worden gebruikt om een bedrijfsnaam, logo of een specifieke boodschap weer te geven en kan een nostalgisch gevoel oproepen bij voorbijgangers.

Tegenwoordig wint digitale gevelreclame aan populariteit. Met behulp van digitale displays kun je dynamische en interactieve content tonen, zoals video’s, afbeeldingen en tekst. Dit stelt je in staat om de boodschap op een creatieve en boeiende manier over te brengen en de aandacht van voorbijgangers te trekken.

Het kiezen van de juiste vorm van gevelreclame is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bedrijfstype, doelgroep, locatie en budget. Het is belangrijk om samen te werken met een professioneel reclamebedrijf dat kan adviseren over de beste opties voor jouw specifieke behoeften en doelen.

Het belang van een goede locatie

Een goede locatie voor gevelreclame is cruciaal voor het succes ervan. Het is belangrijk om een doordachte beslissing te nemen bij het kiezen van de plaats waar de gevelreclame wordt geplaatst.

Een goede locatie kan het verschil maken tussen een gevelreclame die opvalt en effectief is, en een gevelreclame die onopgemerkt blijft. Het is daarom essentieel om de juiste locatie te kiezen die de boodschap optimaal communiceert met uw doelgroep.

gevelreclame locatie

Hoe de juiste locatie voor uw gevelreclame te kiezen

De keuze van de locatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de doelgroep, de zichtbaarheid en de concurrentie. Het is essentieel om de doelgroep te begrijpen en een locatie te kiezen waar deze gevelreclame de meeste impact zal hebben.

Om de juiste locatie te kiezen, is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is en waar ze zich bevinden. Als de doelgroep voornamelijk bestaat uit jonge professionals die in het stadscentrum werken, is het logisch om de gevelreclame in de buurt van zakelijke gebouwen en drukke straten te plaatsen.

Daarnaast is de zichtbaarheid van gevelreclame van groot belang. Je wilt dat de boodschap opvalt en gemakkelijk te zien is voor voorbijgangers. Een locatie met veel verkeer en hoge zichtbaarheid kan ervoor zorgen dat gevelreclame de aandacht trekt en blijft hangen bij potentiële klanten.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een locatie

Bij het kiezen van een locatie moet je rekening houden met factoren zoals de verkeersstroom, de nabijheid van concurrenten en de bereikbaarheid voor de doelgroep. Een zorgvuldige analyse van deze factoren zal helpen de beste locatie voor de gevelreclame te kiezen.

De verkeersstroom is een belangrijke factor om te overwegen. Een locatie met veel voetgangers- en autotransit kan ervoor zorgen dat jouw gevelreclame door een groot aantal mensen wordt gezien. Een drukke winkelstraat of een plek in de buurt van een populaire toeristische attractie kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn.

Daarnaast moet je rekening houden met de nabijheid van concurrenten. Als jouw directe concurrenten zich allemaal op dezelfde locatie bevinden, kan het moeilijk zijn om op te vallen. Het kan verstandig zijn om de reclame op een andere locatie te plaatsen waar minder concurrentie is en je dus meer opvalt.

Tenslotte is de bereikbaarheid voor de doelgroep een belangrijke factor. Je wilt dat de gevelreclame gemakkelijk te bereiken is voor potentiële klanten. Een locatie in de buurt van openbaar vervoer, parkeergelegenheid of populaire bestemmingen kan ervoor zorgen dat je meer exposure krijgt.

gevelreclame in de buurt van openbaar vervoer

Al deze factoren moeten in overweging worden genomen bij het kiezen van de beste locatie voor jouw uiting. Een grondige analyse en een goed begrip van de doelgroep zullen helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en de gevelreclame optimaal te benutten.

Ontwerp en kleurgebruik

Het ontwerp van de gevelreclame heeft een enorme impact op de effectiviteit ervan. Het is essentieel om een ontwerp te maken dat opvalt en de boodschap van je bedrijf duidelijk communiceert.

Wanneer je begint met het ontwerpen van de gevelreclame, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst is de leesbaarheid van groot belang. Je wilt ervoor zorgen dat de boodschap gemakkelijk te lezen is, zelfs vanaf een afstand. Het kiezen van het juiste lettertype en de juiste lettergrootte is daarom cruciaal. Een te klein lettertype kan ervoor zorgen dat de boodschap verloren gaat, terwijl een te groot lettertype overweldigend kan zijn.

Naast de leesbaarheid is het gebruik van afbeeldingen ook een belangrijk aspect van het ontwerp van gevelreclame. Afbeeldingen kunnen de boodschap versterken en visuele interesse creëren. Het is echter belangrijk om afbeeldingen te kiezen die relevant zijn voor jouw bedrijf en die de juiste boodschap overbrengen. Een afbeelding die niet past bij uw bedrijf kan verwarrend zijn voor potentiële klanten en afbreuk doen aan de effectiviteit.

Hoe een effectief ontwerp voor gevelreclame te maken

Bij het maken van een ontwerp moet je rekening houden met factoren zoals de leesbaarheid, de gebruikte lettertypes en de afbeeldingen. Een professioneel ontwerp zal ervoor zorgen dat jouw uiting opvalt en de aandacht trekt.

Naast de visuele aspecten van het ontwerp, is het ook belangrijk om na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen. Wat is het belangrijkste wat je wilt dat mensen weten wanneer ze de gevelreclame zien? Door een duidelijke boodschap te formuleren en deze prominent weer te geven in het ontwerp, kun je ervoor zorgen dat de reclame effectief is en de gewenste reactie oproept bij potentiële klanten.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin de gevelreclame wordt geplaatst. Zal jouw reclame opvallen tussen andere gebouwen en reclameborden? Zal het passen bij de architectuur en stijl van de omgeving? Door hier rekening mee te houden, kun je ervoor zorgen dat gevelreclame naadloos integreert in de omgeving en de aandacht trekt van voorbijgangers.

Het belang van kleur in gevelreclame

Kleur speelt een belangrijke rol in gevelreclame, omdat het emoties kan oproepen en de boodschap kan versterken. Het is belangrijk om kleuren te kiezen die passen bij jouw merk en die opvallen in de omgeving.

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en kan verschillende emoties oproepen. Rood bijvoorbeeld kan kracht en energie symboliseren, terwijl blauw een gevoel van betrouwbaarheid en vertrouwen kan overbrengen. Door de juiste kleuren te kiezen kun je de gewenste emoties en reacties bij de doelgroep opwekken.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met contrast en zichtbaarheid. Kleuren die goed contrasteren met de achtergrond zullen meer opvallen en de leesbaarheid van jouw reclame verbeteren. Het gebruik van heldere en levendige kleuren kan ook helpen om de aandacht te trekken en de boodschap te versterken.

ontwerpen reclame

Al met al is het ontwerp en kleurgebruik van groot belang voor de effectiviteit van de reclameboodschap. Door aandacht te besteden aan factoren zoals leesbaarheid, afbeeldingen, boodschap en kleur, kun je ervoor zorgen dat jouw gevelreclame opvalt, de aandacht trekt en de gewenste reactie oproept bij potentiële klanten.

De juiste verlichting

Verlichting kan het verschil maken in hoe gevelreclame wordt waargenomen, vooral ’s avonds of in donkere omstandigheden. Het kiezen van de juiste verlichting is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw reclame altijd zichtbaar is.

Verschillende soorten verlichting voor gevelreclame

Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken voor gevelreclame, zoals neonverlichting, LED-lampen en spotlights. Het is belangrijk om de juiste verlichting te kiezen die past bij de uitstraling van je bedrijf en de boodschap die je wilt overbrengen.

Tips voor het kiezen van de juiste verlichting

Bij het kiezen van de juiste verlichting voor gevelreclame moet je rekening houden met factoren zoals energie-efficiëntie, duurzaamheid en de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan verschillende omstandigheden. Het is ook belangrijk om de verlichting regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat het altijd goed functioneert.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de gevelreclame altijd in optimale staat verkeert, is regelmatig onderhoud essentieel. Door de reclame goed te onderhouden, kun je de levensduur ervan verlengen en eventuele problemen tijdig oplossen.

Hoe uw gevelreclame te onderhouden voor een langere levensduur

Het onderhouden van gevelreclame omvat het schoonmaken van de borden, het vervangen van beschadigde onderdelen en het controleren van de verlichting. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of er geen problemen zijn die aandacht vereisen.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het onderhoud van gevelreclame

Veelvoorkomende problemen bij gevelreclame zijn onder andere beschadigde borden, niet-functionerende verlichting en vervaging van de kleuren. Het is belangrijk om deze problemen snel aan te pakken en de juiste oplossingen te vinden om ervoor te zorgen dat jouw gevelreclame altijd impact maakt.

Door deze praktische tips toe te passen, zorg je ervoor dat jouw reclame effectief is en de gewenste resultaten oplevert. Het is belangrijk om altijd de trends in de reclame-industrie op de voet te volgen en jouw gevelreclame regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende behoeften en doelen.

Er zijn talloze manieren om via marketing klanten naar jouw winkel te trekken. Maar niets werkt zo goed als Lokale Marketing. Bij BuurtKadoos maken wij ons hard voor de lokale welvaart. Wij stimuleren mensen om hun geld lokaal te besteden en helpen lokale ondernemers meer omzet te draaien. Dit doen wij onder andere met de BuurtKadoos: een marketingmiddel dat je gewoon in je handen kunt houden, en nieuwe klanten letterlijk naar je winkel haalt. Lekker old school en bijzonder effectief. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Download dan hier de brochure! 

Geschreven door: Amber Lilly
Geplaatst op: 1 november 2023