×

BuurtKadoos

22 november 2023

4 Succesvolle voorbeelden van Gevelreclame

Gevelreclame is een krachtige manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Het is een vorm van reclame die op de gevel van een gebouw wordt geplaatst, vaak in de vorm van grote letters, afbeeldingen of lichtbakken. Deze vorm van reclame kan zeer effectief zijn, omdat het de mogelijkheid biedt om een boodschap op een opvallende en blijvende manier te communiceren.

Wat is BuurtKadoos?

BuurtKadoos is specialist in lokale marketing. Wij brengen ondernemers en pas verhuisde consumenten samen. Dit doen wij met de BuurtKadoos: een marketingmiddel dat je gewoon in je handen kunt houden, en nieuwe klanten letterlijk naar je winkel haalt. Lekker old school, bijzonder effectief.

Laat ons je meer klanten bezorgen, zodat jij kunt doen waar je goed in bent.

Wat is Gevelreclame?

Gevelreclame is een vorm van visuele communicatie die direct gericht is op het publiek dat voorbij een gebouw loopt of rijdt. Het doel is om de aandacht te trekken, een boodschap over te brengen en interesse te wekken. Het kan worden gebruikt door allerlei soorten bedrijven, variërend van kleine lokale winkels tot grote internationale merken.

Dit is een effectieve manier om de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. Door een opvallend ontwerp en strategische plaatsing kan gevelreclame voorbijgangers aantrekken en hen nieuwsgierig maken naar het bedrijf. Het is een krachtig marketinginstrument dat kan helpen om potentiële klanten aan te trekken en het imago van het bedrijf te versterken.

Het belang van effectieve gevelreclame

Effectieve gevelreclame kan een enorme impact hebben op het succes van een bedrijf. Het is een manier om de naamsbekendheid te vergroten, potentiële klanten te lokken en het imago van het bedrijf te versterken. Wanneer het goed ontworpen is en strategisch geplaatst kan dit een positieve indruk achterlaten bij voorbijgangers en ervoor zorgen dat ze het bedrijf onthouden.

Voorbeeld gevelreclame

Daarnaast kan gevelreclame een belangrijke rol spelen in het vergroten van de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van een bedrijf. Het kan laten zien dat het bedrijf professioneel is en serieus genomen moet worden.

Gevelreclame kan ook bijdragen aan de uitstraling van een gebouw. Wanneer dit goed ontworpen is kan dit de architectuur van het gebouw versterken en een esthetisch aantrekkelijk element toevoegen.

Verschillende soorten gevelreclame

Er zijn verschillende soorten gevelreclame beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Enkele veelvoorkomende vormen zijn:

  1. Lichtbakken: deze vorm maakt gebruik van verlichting om de boodschap extra op te laten vallen, vooral ’s avonds en ’s nachts. Lichtbakken kunnen in verschillende vormen en maten worden gemaakt, waardoor ze zeer veelzijdig zijn.
  2. Gevelletters: dit zijn losse letters of logo’s die op de gevel worden bevestigd. Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, zoals kunststof, metaal of hout. Gevelletters kunnen een elegante en professionele uitstraling geven aan een gebouw.
  3. Spandoeken: tijdelijke reclamebanners die aan de gevel worden bevestigd. Ze zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden verwijderd of vervangen. Spandoeken zijn ideaal voor kortlopende promoties of evenementen.
  4. Projectie: met behulp van speciale projectoren kan een boodschap direct op de gevel worden geprojecteerd. Dit kan dynamische en interactieve reclame mogelijk maken. Projectiegevelreclame kan een unieke en opvallende manier zijn om de aandacht te trekken.

Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van een bedrijf. Het is belangrijk om de juiste vorm van gevelreclame te kiezen die past bij de identiteit en boodschap van het bedrijf.

Succesverhaal 1.

Een van de meest succesvolle voorbeelden van gevelreclame is te vinden bij een bekend kledingmerk. Dit bedrijf heeft gevelreclame op een slimme en creatieve manier ingezet om de aandacht van voorbijgangers te trekken.

winkelend publiek

Overzicht van het bedrijf

Het kledingmerk is al jaren een gevestigde naam in de mode-industrie. Ze staan bekend om hun trendy en kwalitatieve kleding. Om hun naamsbekendheid verder te vergroten en meer klanten aan te trekken, besloten ze om gevelreclame te gebruiken.

Met hun gevelreclame wilden ze niet alleen hun merk promoten, maar ook een bepaalde sfeer creëren. De gevelreclame moest de voorbijgangers een gevoel van stijl en exclusiviteit geven, zodat ze nieuwsgierig zouden worden naar de kleding die het merk te bieden heeft.

Daarnaast wilden ze met de reclame een statement maken. Ze wilden laten zien dat ze een merk zijn dat durft op te vallen en zichzelf durft te laten zien. De gevelreclame moest een weerspiegeling zijn van de identiteit en waarden van het merk.

Details van de gevelreclame

De gevelreclame van het kledingmerk bestaat uit grote lichtbakken met het logo en de slogan van het bedrijf. De kleuren zijn opvallend en het design is strak en modern. De gevelreclame is duidelijk zichtbaar, zelfs vanaf een afstand, en trekt direct de aandacht van voorbijgangers.

De lichtbakken zijn strategisch geplaatst op de gevel van het pand, zodat ze goed zichtbaar zijn vanaf de straat. Daarnaast zijn er ook lichteffecten toegevoegd, waardoor de gevelreclame nog meer opvalt, vooral ’s avonds wanneer het donker is.

Naast de lichtbakken is er ook gebruik gemaakt van andere visuele elementen, zoals grote afbeeldingen van modellen die kleding van het merk dragen. Deze afbeeldingen zijn geplaatst op de gevel, waardoor voorbijgangers direct een beeld krijgen van de stijl en uitstraling van het merk.

Waarom was het succesvol?

De gevelreclame van het kledingmerk was zeer succesvol om verschillende redenen. Ten eerste was het design aantrekkelijk en onderscheidend, waardoor het opviel tussen andere gebouwen in de buurt. Daarnaast was de boodschap duidelijk en krachtig, waardoor mensen nieuwsgierig werden naar het merk.

Bovendien was de reclame strategisch geplaatst op een drukke winkelstraat, waardoor veel potentiële klanten werden bereikt. Het trok niet alleen de aandacht van voorbijgangers, maar ook van mensen die specifiek op zoek waren naar kledingwinkels.

klanten aantrekken

Daarnaast heeft het kledingmerk ook gebruik gemaakt van andere marketingactiviteiten om het succes van de gevelreclame te vergroten. Zo hebben ze bijvoorbeeld social media campagnes gelanceerd waarin ze de gevelreclame hebben gepromoot. Hierdoor werd de boodschap van de gevelreclame verder verspreid en kwamen nog meer mensen in aanraking met het merk.

Kortom, de gevelreclame van dit kledingmerk was een groot succes dankzij het aantrekkelijke design, de duidelijke boodschap en de strategische plaatsing. Het heeft gezorgd voor een grotere naamsbekendheid en heeft het merk geholpen om meer klanten aan te trekken.

Succesverhaal 2.

Naast het kledingmerk is er nog een ander bedrijf dat zeer succesvol gebruik heeft gemaakt van gevelreclame.

Overzicht van het bedrijf

Dit bedrijf is een restaurantketen met vestigingen in verschillende steden. Ze staan bekend om hun heerlijke gerechten en gezellige sfeer. Om meer mensen naar hun restaurants te trekken, besloten ze om gevelreclame in te zetten.

Details van de gevelreclame

De gevelreclame van het restaurant bestaat uit grote gevelletters met de naam van het restaurant. De letters zijn verlicht, waardoor ze ook ’s avonds en ’s nachts goed zichtbaar zijn. Daarnaast hebben ze ook een digitale display waarop ze hun menu en speciale aanbiedingen kunnen tonen.

Waarom was het succesvol?

De gevelreclame van het restaurant was zeer succesvol om verschillende redenen. Ten eerste zorgde de verlichting ervoor dat de gevelletters ook ’s avonds en ’s nachts opvielen, waardoor voorbijgangers werden verleid om eens binnen te stappen. Daarnaast was de digitale display een effectieve manier om het menu en speciale aanbiedingen te communiceren.

voorbeeld lichtgevende gevelreclame

Bovendien was de reclame strategisch geplaatst in drukke winkelgebieden, waar veel mensen langskwamen. Hierdoor werd de zichtbaarheid vergroot en de kans op nieuwe klanten verhoogd.

Het restaurant maakte ook gebruik van creatieve en opvallende kleuren. De gevelletters waren felrood, wat de aandacht van voorbijgangers trok en hen nieuwsgierig maakte naar wat het restaurant te bieden had. Daarnaast waren de digitale displays helder en kleurrijk, waardoor het menu en de aanbiedingen er nog aantrekkelijker uitzagen.

Naast de visuele aspecten, speelde ook de locatie een belangrijke rol in het succes ervan. Het restaurant koos ervoor om hun reclame te plaatsen in drukke winkelstraten, waar veel mensen voorbijliepen. Hierdoor werden potentiële klanten op een natuurlijke manier blootgesteld aan de reclame, waardoor de kans groter was dat ze het restaurant zouden bezoeken.

Bovendien maakte het restaurant gebruik van seizoensgebonden gevelreclame om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Tijdens feestdagen zoals Kerstmis en Valentijnsdag werden de gevelletters versierd met lichtjes en andere decoraties die passen bij de betreffende gelegenheid. Dit creëerde een feestelijke sfeer en maakte het restaurant extra aantrekkelijk voor potentiële klanten.

Om het succes te meten, hield het restaurant regelmatig enquêtes onder hun klanten. Uit deze enquêtes bleek dat een groot aantal klanten het restaurant had ontdekt dankzij de gevelreclame. Bovendien gaven veel klanten aan dat het hen had overtuigd om het restaurant te bezoeken vanwege de aantrekkelijke uitstraling en de belofte van heerlijke gerechten.

Al met al kan worden geconcludeerd dat de gevelreclame van dit restaurant een groot succes was. Door gebruik te maken van verlichte gevelletters, aantrekkelijke kleuren, strategische locaties en seizoensgebonden decoraties wisten ze de aandacht van voorbijgangers te trekken en hen te verleiden om het restaurant te bezoeken. Het restaurant heeft hiermee bewezen dat gevelreclame een effectieve manier kan zijn om meer klanten aan te trekken en de naamsbekendheid te vergroten.

Derde succesvolle voorbeeld van Gevelreclame

Het derde voorbeeld van succesvolle gevelreclame komt van een groot warenhuis.

Overzicht van het bedrijf

Het warenhuis is al tientallen jaren een begrip in de retailwereld. Ze staan bekend om hun uitgebreide assortiment en klantvriendelijke service. Om hun naamsbekendheid verder te vergroten en klanten naar hun winkels te trekken, kozen ze voor gevelreclame.

Details van de gevelreclame

De gevelreclame van het warenhuis bestaat uit enorme banners met daarop afbeeldingen van verschillende producten en aanbiedingen. De banners zijn van hoge kwaliteit en hebben levendige kleuren. Daarnaast hebben ze ook grote lichtbakken met het logo van het warenhuis.

Waarom was het succesvol?

De gevelreclame van het warenhuis was zeer succesvol vanwege verschillende factoren. Allereerst trokken de grote banners met kleurrijke afbeeldingen direct de aandacht van voorbijgangers. De boodschap was duidelijk: hier kon je terecht voor een gevarieerd assortiment en goede aanbiedingen.

voorbijgangers langs gevelreclame

Bovendien was het wederom strategisch geplaatst op drukke locaties, zoals winkelcentra en treinstations. Hierdoor werd een breed publiek bereikt en kon het warenhuis zich onderscheiden van andere winkels in de omgeving.

Wat maakt gevelreclame zo effectief?

Gevelreclame kan een krachtige tool zijn om de naamsbekendheid te vergroten, potentiële klanten te lokken en het imago van een bedrijf te versterken. Met de juiste aanpak en creativiteit kunnen bedrijven profiteren van de voordelen die gevelreclame te bieden heeft. De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts enkele van de vele succesverhalen die laten zien hoe effectief gevelreclame kan zijn.

Maar wat maakt deze vorm van reclame nu eigenlijk zo effectief? Het antwoord ligt in de kracht van visuele communicatie. Mensen zijn visueel ingesteld en worden vaak aangetrokken door kleurrijke en opvallende afbeeldingen. Gevelreclame maakt gebruik van deze eigenschap door aantrekkelijke banners en lichtbakken te plaatsen op goed zichtbare locaties.

Bovendien zorgt gevelreclame ervoor dat een bedrijf opvalt in de drukke stadsomgeving. Met de toenemende concurrentie in de retailsector is het belangrijk om op te vallen en de aandacht van potentiële klanten te trekken. Gevelreclame biedt een effectieve manier om dit te bereiken, omdat het letterlijk de gevel van een gebouw transformeert in een reclamebord.

Daarnaast kan gevelreclame ook een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid creëren bij consumenten. Als een bedrijf investeert in kwalitatieve en professioneel ogende gevelreclame, laat het zien dat het serieus is over zijn merk en de producten of diensten die het aanbiedt. Dit kan potentiële klanten overtuigen om een bezoek te brengen aan de winkel en een aankoop te doen.

aankoop doen door inzet van gevelreclame

Al met al is gevelreclame een effectieve marketingstrategie die bedrijven helpt om op te vallen, de naamsbekendheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Het warenhuis dat in dit voorbeeld wordt genoemd, heeft met succes gebruik gemaakt van gevelreclame om hun winkels te promoten en klanten te trekken. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van hoe gevelreclame kan bijdragen aan het succes van een bedrijf.

Er zijn talloze manieren om via marketing klanten naar jouw winkel te trekken. Maar niets werkt zo goed als Lokale Marketing. Bij BuurtKadoos maken wij ons hard voor de lokale welvaart. Wij stimuleren mensen om hun geld lokaal te besteden en helpen lokale ondernemers meer omzet te draaien. Dit doen wij onder andere met de BuurtKadoos: een marketingmiddel dat je gewoon in je handen kunt houden, en nieuwe klanten letterlijk naar je winkel haalt. Lekker old school en bijzonder effectief. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Download dan hier de brochure! 

Geschreven door: Amber Lilly
Geplaatst op: 22 november 2023