×

BuurtKadoos

17 februari 2023

Verhuisdozen inpakken: 12 praktische tips

Verhuizen kan een zeer stressvolle ervaring zijn, vooral als je niet weet hoe je je spullen zo efficiënt mogelijk inpakt. In dit artikel delen we 10 praktische tips over hoe jij de verhuisdozen het beste kunt inpakken zodat jij en je familie zo makkelijk mogelijk kunnen verhuizen!

12 praktische tips voor het inpakken van verhuisdozen

1. Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen hebt. Het is belangrijk om niet alleen te denken aan de grootte van je huis, maar ook aan de inhoud van elke kamer. Bereken hier hoeveel verhuisdozen jij nodig hebt.

2. Begin op tijd met inpakken. Probeer een paar weken voor de verhuizing te beginnen met het inpakken van minder gebruikte spullen. Zo voorkom je dat je op de dag van de verhuizing in stress raakt omdat alles nog moet worden ingepakt.

3. Begin met het inpakken van de kleinere items en werk je naar de grotere toe. Deze manier is niet alleen makkelijker, maar zorgt ervoor dat je niet constant spullen moet verplaatsen als je aan het inpakken bent.

4. Gebruik verhuisdozen die stevig genoeg zijn om je spullen te beschermen tijdens het verhuizen. Het is geen goed idee om gebruikte dozen of flimsy plastic tassen te gebruiken omdat dit de kans op schade alleen maar vergroot.

5. Zorg ervoor dat elke doos een duidelijke label heeft met daarop wat erin zit en welke kamer het hoort. Dit maakt het uiteindelijke uitpakken een stuk makkelijker en voorkomt dat je dingen kwijtraakt of moet zoeken naar waar ze thuishoren.

6. Gebruik krantenpapier of bubbelfolie voor het extra beschermen van breekbare items.

7. Probeer als je kan de dozen niet meer dan 30kg te laten wegen om overbelading te voorkomen.

8. Pak grote spullen in zoals matrassen of meubels in afzonderlijke verhuisdoeken of plastic zakken om schade en vuil te voorkomen.

9. Zorg ervoor dat alle dozen makkelijk op te tillen zijn en goed kunnen worden vervoerd door twee personen.

10. Vouw de flappen van de verhuisdozen naar binnen toe, hierdoor blijven ze beter dicht zitten tijdens het vervoeren ervan en kunnen ze niet makkelijk opengaan waardoor er spullen uitvallen.

11. Plaats zwaardere items zo mogelijk onderin de dozen zodat ze niet zo gemakkelijk omvallen tijdens het vervoeren.

12. Maak gebruik van luchtkussens of andere vullingen om te voorkomen dat spullen schuiven en beschadigd raken tijdens het vervoeren.

13. Lees hier nog meer handige tips en tricks speciaal voor jouw verhuizing!

Veel succes met je verhuizing, en vergeet niet een gratis BuurtKadoos aan te vragen! BuurtKadoos is een gratis kortingspakket speciaal voor jouw verhuizing. In dit leuke pakketje vind je waardevouchers met mooie kortingen en leuke kadootjes voor jouw verhuizing.

Geschreven door: Sonny Visser
Geplaatst op: 17 februari 2023