×

BuurtKadoos

9 juli 2020

6 Tips om lokale ondernemers te steunen

Laten we eerst beginnen met het waarom; waarom is het zo belangrijk om lokale ondernemers te steunen? Wij geloven dat wonen, werken, winkelen en ontspannen de buurten leefbaar houdt. Lokale ondernemers zijn daar een essentieel onderdeel van. Deze ondernemers zorgen op lokaal niveau voor werkgelegenheid, een drukke en uitnodigende winkelstraat, gelegenheid om te winkelen, buitenshuis te ontspannen met vrienden & familie en zij sponsoren vaak lokale evenementen. Deze lokale verbondenheid, ofwel sociale cohesie, maakt de buurt leefbaar.

Het is dus belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt, en daar is niet eens zoveel voor nodig. Hieronder staan 6 tips die makkelijk zijn om toe te passen en waar je zelf ook de vruchten van plukt!

Tip 1: Goed voor de stappenteller

Shop niet al je boodschappen bij de supermarkt maar breng een bezoek aan de lokale ondernemers. Je zult zien dat zij veel meer producten verkopen die op je lijstje staan dan je had verwacht. Na een rondje langs de lokale bakker, slager, groenteman en slijterij hoef je misschien niet eens meer naar de supermarkt. Pluspunt: deze producten zijn vaak een stuk lekkerder én minder bewerkt.

Tip 2: What’s cooking goodlooking ?

De meeste mensen zijn wel bekend met de heerlijke pakketten van HelloFresh maar wist jij dat er ook veel lokale initiatieven zijn die de zogeheten maaltijdboxen verkopen? Vaak bestaan die uit een combinatie van producten die lokaal geproduceerd zijn en/of te koop zijn bij lokale ondernemers. Ideaal voor mensen die geen tijd hebben om zelf de winkels in te gaan. Check hier of ze dit ook in jouw regio aanbieden.

Tip 3: Laptop dicht, schoenen aan, portemonnee in je zak..

Sta je op het punt om een online aankoop te doen? Kijk dan eerst of je dit product ook lokaal kunt aanschaffen. Hiervoor moet je natuurlijk wel even uit je luie stoel komen maar bij jouw lokale ondernemer kun je wel rekenen op meer service, aandacht en persoonlijk advies, ook na je aankoop.

Tip 4: Geven is het nieuwe krijgen

Zoek je een origineel kado? Informeer dan eens of de lokale horeca ook waardebonnen verkoopt. Want wat is nou een leuker om te geven dan een gezellige avond uit met cocktails en hapjes, een heerlijk diner of een luxe high tea?

Tip 5: Wees een influencer

Mond-tot-mondreclame is natuurlijk de oudste, meest effectieve maar tegelijkertijd ook ondoorgrondelijke marketingstrategie voor elke ondernemer. Dus! Serveer je een heerlijke taart op jouw verjaardag? Maak er dan geen geheim van, van welke bakker deze creatie afkomstig is. Jij kunt op die manier ambassadeur zijn voor jouw favoriete lokale ondernemers en hun naamsbekendheid vergroten.

Tip 6: Voor niks komt de zon op

Wees je bewust van de impact van lokale ondernemers. Sponsoren zij de sportclub van jouw kinderen, die gezellige jaarlijkse bierproeverij of dat zomerfestival in het park? Misschien hebben zij je welkom geheten met een voucher in de BuurtKadoos toen je net in de buurt kwam wonen? Laat dit een stimulans zijn om je geld lokaal te besteden en zo jouw lokale ondernemers te steunen, door dik en dun. Andersom doen zij dat ook.

Geschreven door: Amber Lilly
Geplaatst op: 9 juli 2020