×

BuurtKadoos

21 oktober 2019

Ja/Ja sticker mag blijven na uitspraak rechter

De ja/ja-stickers op de Amsterdamse brievenbussen mogen blijven. Dat heeft de rechter vorige maand besloten. Verschillende partijen uit de reclamebranche, Spotta, KVGO, en MailDB, wilden de invoering van de sticker terugdraaien en gingen in hoger beroep.

De partijen zeggen teleurgesteld te zijn over de uitspraak. “Consumenten in Amsterdam weten niet meer welke mooie acties hun winkeliers hebben en zijn meer geld kwijt aan boodschappen”, meent Eelco Lulofs, voorzitter van branchevereniging MailDB en commercieel directeur van verspreider Spotta. Daarnaast noemt hij dat kleine mkb-bedrijven consumenten lastiger bereiken door de invoering. “En dat alles voor een sticker die is ingevoerd op basis van onjuiste en niet bewezen milieuclaims.”

De verliezende partijen gaan de uitspraak bestuderen en zeggen zich te beraden op eventuele vervolgstappen richting de Hoge Raad. 

Amsterdam is vanaf 1 januari 2018 de enige gemeente waarbij alleen inwoners met een ja/ja-sticker op hun brievenbus nog ongeadresseerde reclame in de bus krijgen. Het percentage huishoudens dat reclamefolders ontvangt zou daardoor vorig jaar zijn gedaald van bijna vijftig naar 23 procent. Onder meer Utrecht, Rotterdam en Haarlem gaan de sticker per 1 januari 2020 invoeren.

Voor BuurtKadoos is deze uitspraak geen probleem aangezien de BuurtKadoos als aangestekende post wordt verstuurd. Hierdoor heeft deze uitspraak geen invloed op het bezorgen van de BuurtKadoos. Heb je interesse om mee te doen met een BuurtKadoos campagne? Neem dan contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier!

Geplaatst door: Sonny
Categorie: Ondernemers, Tips