×

BuurtKadoos

12 februari 2020

Hoe vaak verhuizen Nederlanders?

Het aantal keer dat je verhuist in je leven varieert en is sterk afhankelijk van bepaalde factoren. Sommige mensen verhuizen vaak omdat er constant veranderingen aantreden in hun leven. Andere mensen houden juist weer van hun vertrouwde omgeving. Daarom reist bij ons de vraag: ‘Hoe vaak verhuizen Nederlanders nu écht volgens het CBS en hoeveel daarvan bereikt BuurtKadoos er?’

Hoe vaak verhuizen Nederlanders volgens het CBS?

Gemiddeld verhuizen mensen 7 keer in hun leven volgens het CBS. Dit komt neer op ongeveer 1 keer per 10 keer jaar. Waar er in 2017 nog een recordaantal verhuizingen plaatsvond, verhuisden er in 2018 5% minder mensen. Zo daalde het aantal verhuizingen van 1,88 miljoen naar 1,79 miljoen mensen.

Uit de data van het CBS blijkt dat de 20- tot 30-jarigen het meest verhuizen. Dat is te verklaren doordat in deze fase van hun levens mensen meestal op zichzelf gaan wonen of samen gaan wonen in hun eerste huur- of koopwoning.

Naar het blijkt daalde het aantal verhuizingen onder getrouwde stellen met en zonder kinderen met 7%. Het CBS vermoedt dat het aantal verhuizingen daalde in 2018 omdat de meeste gezinnen na de crisis reeds zijn verhuisd. Daarnaast hikken deze gezinnen aan tegen de krapte op de woningmarkt.

Hoe vaak verhuizen Nederlanders volgens BuurtKadoos?

In 2019 bereikten wij +-300.000 huishoudens in meer dan 300 gebieden verspreidt door heel Nederland. Helaas kunnen wij niet specificeren wat de samenstelling is van de ontvangers. Wel weten wij dankzij het CBS dat er gemiddel 2.18 mensen per huishouden zijn. Dit komt neer op een totaal landelijk bereik van 650.000 mensen.

Mensen verhuizen dus gemiddeld 7 keer in hun leven. Wij verhuizen meestal omdat we van baan veranderen, ons een beter huis kunnen veroorloven of door veranderingen in de gezinssituatie. Wat de reden van de verhuizing ook is, met BuurtKadoos heb jij de mogelijkheid deze consumenten te bereiken.

Ben jij benieuwd hoeveel verhuizingen er precies plaatsvinden in jouw buurt? Vul dan hieronder van welke plaats jij dat graag wilt weten en laat je contactgegevens achter. Dan krijg je van ons een mail met het aantal verhuizingen in jouw buurt!


Geplaatst door: Sonny
Categorie: Ondernemers, Tips