×

BuurtKadoos

14 november 2022

Hoe vaak verhuizen Nederlanders?

Het aantal keer dat je verhuist in je leven varieert en is sterk afhankelijk van bepaalde factoren. Sommige mensen verhuizen vaak omdat er constant veranderingen aantreden in hun leven. Andere mensen houden juist weer van hun vertrouwde omgeving. Daarom rijst bij ons de vraag: Hoe vaak verhuizen Nederlanders nu écht volgens het CBS en hoeveel daarvan ontvangen een BuurtKadoos?

Wat is BuurtKadoos?

BuurtKadoos is specialist in lokale marketing. Wij brengen ondernemers en pas verhuisde consumenten samen. Dit doen wij met de BuurtKadoos: een marketingmiddel dat je gewoon in je handen kunt houden, en nieuwe klanten letterlijk naar je winkel haalt. Lekker old school, bijzonder effectief.

Laat ons je meer klanten bezorgen, zodat jij kunt doen waar je goed in bent.

Hoe vaak verhuizen Nederlanders volgens het CBS?

Mensen verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven volgens het CBS. Dit komt neer op ongeveer één keer per tien jaar. Waar er in 2017 nog een recordaantal verhuizingen plaatsvond, verhuisden er in 2018 5% minder mensen. Zo daalde het aantal verhuizingen van 1,88 miljoen naar 1,79 miljoen mensen.

Ook in 2021 zijn er 1,79 miljoen mensen verhuisd. Hiervan verhuisd het grootste deel naar een woning binnen de eigen gemeente (0,99 miljoen). Maandelijks telt het CBS gemiddeld 153.000 verhuisde personen. Rekening houdend met 2.18 mensen per huishouden komt dat neer op 70.184 huishoudens per maand. Hierin is geen sterk seizoenspatroon zichtbaar.

Voor 2022 is er een dalende trend te zien. Tot en met september verhuizen gemiddeld 141.632 per maand, aldus het CBS. Dat komt neer op 64.969 huishoudens. Ten opzichte van een jaar eerder is dit een daling van 7,5%. Oorzaak hiervan lijkt de stijgende hypotheekrente te zijn.

Uit de data van het CBS blijkt dat de twintig-tot-dertigjarigen in 2021 nog steeds het meest verhuizen. Dat is te verklaren doordat op deze leeftijd mensen meestal op zichzelf gaan wonen of samen gaan wonen in hun eerste huur- of koopwoning. In de hoogste leeftijdsgroep verhuizen mensen vaker vanwege een verhuizing naar een kleinere woning of een verzorgings- of verpleeghuis.

hoe vaak verhuizen mensen?
Afbeelding: Binnen en buiten gemeentelijke verhuizingen in 2021

Hoe vaak verhuizen Nederlanders volgens BuurtKadoos?

In 2021 bereikten wij +-300.000 huishoudens in meer dan 400 gebieden verspreidt door heel Nederland. Helaas kunnen wij niet specificeren wat de samenstelling is van de ontvangers. Wel weten wij dankzij het CBS dat er gemiddeld 2.18 mensen per huishouden zijn. Dit komt neer op een totaal landelijk bereik van 650.000 mensen.

Mensen verhuizen dus gemiddeld 7 keer in hun leven. Wij verhuizen meestal omdat we van baan veranderen, ons een beter huis kunnen veroorloven of door veranderingen in de gezinssituatie. Wat de reden van de verhuizing ook is, met BuurtKadoos heb jij de mogelijkheid deze consumenten te bereiken.

Geschreven door: Amber Lilly
Geplaatst op: 14 november 2022